Noten verwerken:

Walnoten en hazelnoten verwerken we zowel geroosterd als ongeroosterd tot pure, heerlijke goudgele notenolie.

ONGEPELDE WALNOTEN: U kunt ook uw walnoten ongepeld brengen. U krijgt dan eerder gepelde walnoten of walnootolie terug. Dit kan zonder afspraak in januari en februari 2021.

GEPELDE WALNOTEN: Wilt u walnootolie van uw eigen walnoten; dan pelt u zelf minimaal 10 kilo walnoten. Hieruit persen we ongeveer 5 liter walnootolie. De kosten zijn € 3,50 per kilo walnoten of € 3,50 per fles van 250 ml. Dit kan alleen op afspraak in januari en februari 2021.

5 KILO ONGEPELDE WALNOTEN = 1 x 250 ml. walnootolie of 1 x 700 gram gepelde walnoten. Kosten: geen.

5 KILO ONGEPELDE WALNOTEN = 2 x 250 ml. walnootolie of 2 x 700 gram gepelde walnoten. Kosten: € 3,00 per fles/bak.

Notenolie

Hazelnootolie en walnootolie hebben ieder een unieke eigen smaak en zijn ideaal om te gebruiken in salades, over vlees of groente en als basis voor een mooie vinaigrette.

Hier wat recepten met walnootolie of hazelnootolie:

Courgettesoep met walnootolie & basilicum: 3 verse courgettes in blokjes, 2 tenen knoflook, 1 gesnipperde ui, 750 ml groentebouillon, bosje basilicum, 80 ml creme fraiche, zout en peper, scheut walnootolie
Fruit de ui en knoflook in een hoge pan. Doe de courgetteblokjes erbij tot ze zacht zijn. Schenk de groentebouillon erbij en laat 10 min. koken. hak de basilicum met de steeltjes grof en doe ze in de pan. hou wat achter in reepjes als garnering. pureer direct de soep met staafmixer, breng op smaak met zout en peper. schep in de soepkommen en doe er een scheutje walnootolie en creme fraiche bij.
Vanille ijs met hazelnootolie: 2 bolletjes vanille ijs met een klein scheutje hazelnootolie en evt. wat gehakte hazelnoten die je even in de oven hebt geroosterd.

Volgens recente publicaties is notenolie erg gezond, goed voor hart en bloedvaten. Wij worden vooral gelukkig van de geur en smaak van onze notenolie!

Kwaliteit

Walnoten

Sorteer de gepelde noten zorgvuldig. Bij inname van noten kijken we zeer kritisch naar onderstaande punten. Zitten er slechte noten tussen, dan kunnen we er geen goede olie uit persen en nemen we de noten dus niet in.

Kleur van het vliesje

De kleur van het vliesje om de noot moet lichtbruin/beige zijn. Donkerdere noten (richting donkerbruin of geel/oranje) zijn te oud of te lang nat geweest. Ook donkerbruine of zwarte plekken duiden ook op verminderde kwaliteit.

Kleur van het notenvlees

Het notenvlees moet wit van kleur zijn. Bruin, grijs of glazig betekent (beginnend) bederf en geel of oranje betekent dat de noot ranzig aan het worden is. In het hart van de noot zit de kiem. Ook daar mag geen verkleuring zijn.

Schimmel

Noten die te lang vochtig zijn geweest raken beschimmeld. Deze schimmel kan verschillende kleuren hebben: wit, groen, rood/roze of bruin. ook witte donsjes (hoe klein ook) zijn schimmel. Deze begint meestal aan het puntje tussen de twee helften in, maar kan op allerlei plekken zichtbaar zijn. Schimmel is schadelijk voor de gezondheid. Alle noten om te persen moeten volledig vrij zijn van witte donsjes en andere schimmels.

Geur & smaak

Zelfs noten die voldoen aan de bovenstaande criteria kunnen soms toch niet goed genoeg zijn om goede olie van te persen. Dan is de geur of smaak ‘muf’. Bij inname ruiken en proeven we enkele noten. Noten die ook maar enigszins muf ruiken of smaken zullen we niet persen.

Sorteer al uw noten dus uiterst zorgvuldig om teleurstelling te voorkomen. Als de noten niet aan bovenstaande criteria voldoen kunnen we ze niet persen en krijgt u de noten weer mee terug.

“Ik voel me vitaler en energieker sinds ik iedere dag een eetlepel walnootolie van Mobipers eet.

Vroeger aten we dagelijks een eetlepel levertraan, dit is een smakelijk alternatief!”

Prijzen

 • Zelf gepelde walnoten
  € 3,50
  Prijs per kilo gepelde walnoten
 • Zelf gepelde walnoten
  € 3,50
  Per fles van 250 ml.
 • Zelf gepelde walnoten
  € 2,50
  Per fles van 100 ml.